“Тарасова живописна доля”

Для учнів, Новини, Шкільні новини

13-14 березня 2018 року в кабінеті №203 вчителем української мови та літератури Черкащенко Н.Г. була організована виставка малюнків та ілюстрацій «Тарасова живописна доля».

За круглим столом учні 8-9 класів висловлювали свої  думки щодо постаті видатного Кобзаря.

А також відбулася конференція «Шевченко-художник». Учні наголосили на тому, що поезія Т. Шевченка здобула загальнонародне визнання, принесла її творцеві любов читачів і невмирущу славу. Але не менш багатою і цікавою є творчість Шевченка-художника. Адже поетична спадщина Т. Шевченка налічує понад 240 творів, а живописна  – близько  1200 робіт. Лише ця кількість робіт свідчить про те, що малярству Шевченко приділяв багато часу й уваги. Він досконало володів олівцем, аквареллю, олією, білилом, офортом, сепією. Протягом свого короткого життя Шевченко створив близько 60 автопортретів. 

Цікавим і змістовним виявився переглянутий фільм  «Розповіді про Т.Г. Шевченка». Учні із задоволенням переглянули малюнки Кобзаря, намагалися усвідомити стан душі поета під час роботи над полотнами, розкрили символізм творів.

Переглянувши  репродукції картин Т.Г. Шевченка, мимоволі виникають різні думки, різні враження, якщо не для серця, то для розуму, але зовсім байдужими не залишається ніхто, бо існує високе, не підвладне часу, святе.

За матеріалами Черкащенко Н.Г.

Переглядів: 259