Перший урок 2023

Для учнів, Новини, Скарбничка вчителя, Шкільні новини, Школа батьківства

Першого вересня традиційно класні керівники першими спілкуються зі своїми вихованцями. Цього року зустрічі проходили у двох форматах: очно та з використанням технологій дистанційного навчання. 

Учні 8-А класу обрали тему “Ти як? Повертаємося до школи.” Під час проведення уроку розбирали ознаки стресу, що таке ментальне здоров’я і як його можна досягти. Разом переглянули відео та виконали вправи для розвантаження.

Активно працювали з віртуальною дошкою padlet створивши пам’ятку і намітивши  цілі на цей навчальний рік.

В учнів 2 – Б класу відбувся урок – квест ,,Ми – це Україна”. Вони  разом співали,  рухались, висловлювали слова вдячності нашим військовим  на  паперових сердечках, на повітряних кулях написали свої мрії, виконували різноманітні завдання і вкотре переконались, яка чудова та унікальна наша Батьківщина! З’ясували, що навчання – це їх фронт, де вони стануть впевненими, освіченими, здібними й творчими людьми, які так потрібні нашій країні, бо ж їм будувати майбутнє України!

Учні 3-Б класу зі своїм класним керівником обговорили тему ,,Ти як? Повертаємось до школи”. Закріпили свої знання з понять, що таке емоції, настрій, почуття, як емоції впливають на ментальне здоров’я людей. Познайомилися із вправами для зміцнення здоров’я ,,Долонька”, ,,Метелик”, ,,Тримай п’ять”, тощо.

Перший урок у 5-А класі мав тему “Ти як? Повертаємось до школи”  На уроці всі переглядали відео  за участі дитячої психологині Світлани Ройз, яка розповіла багато цікавого про емоційну сферу людей та навчила корисних вправ, для заспокоєння у стресових ситуаціях. Учні опанували вправу “Долоньки” та  поговорили про своє “джерело сили”. Також діти, використавши свої знання про емоції, проаналізували свій емоційний стан, за допомогою картинок показали свою власну емоцію цього дня.

10г під час уроку «З відданістю Україні в серці» дізналися історію походження Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, дізналися про бої за Іловайськ, Дебальцеве, героїчну оборону Донецького аеропорту. Згадали словами подяки всіх, хто захищає незалежність нашої Батьківщини зараз, та вшанували пам’ять, тих загинув.

Перший урок 4-А “Ми- майбутнє нашої країни”. Учні грали в гру «Я чи не я». Розгадували кросворди, Філворд. Знайди слова компліменти для України. Шифрувальник. Розкодувати слова вірша В.Сосюри. Говорили про ментальне здоров’я. 

Учні 6-а класу звернули увагу на першому уроці на тему «Україна: це – наше і це твоє!». Провели гру «Так чи  не так, я чи не я» , пригадали символи, традиції, звичаї України, адже це все наше, нашого народу, зробили згорток побажань «Що ти бажаєш своїй країні?», записали свої першовересневі мрії та плани, які відкриють в день Останнього дзвоника у травні 2024 року.

Учні 8-Б класу опрацьовували тему  «З Україною в серці». Під час уроку поринули в героїчне минуле нашого народу, продовжили розмову про славних воїнів ЗСУ, які продовжують захищати незалежність нашої держави. Здійснили подорож по відомих місцях України, ще раз переконалися наскільки красива, багата, сильна наша країна, які героїчні люди тут живуть. 

Перший урок для учнів 9ф класу минув позитивно, весело й мотиваційно. Що ми робили? Надихнувшися шкільним святом, отримавши напутні слова від батьків, запитали в першу чергу один одного: “Як ти?” Поговорили про настрій, із яким стартуємо, обговорили наші спільні очікування, зіграли в пізнавальну патріотичну гру “Жовто-блакитні серця”. А насамкінець отримали невеличкі сюрпризи-подаруночки та провели веселу фотосесію.

Учні 4-Б класу, вітають всіх школярів нашої країни з початком нового навчального року! Бажають всім миру та перемоги, успіхів та приємних емоцій, щастя та здійснення мрій. Щиро раділи, що нічого не завадило маленьким першокласникам провести свято! На своєму Першому уроці спілкувались на тему: “Як ти? Повертаємось до школи”. Дітки ділились своїми сьогоднішніми емоціями та згадували приємні миті літніх канікул. Учні познайомились із цікавими вправами, які допомагають зняти стрес і тримати в нормі своє ментальне здоров’я. Також подякували славним ЗСУ і послухали від них вітання та побажання бути гарними учнями, так, як сьогоднішні учні – це майбутнє нашої країни. Настрій у дітей був чудовий, ментальне здоров’я учнів в нормі.

В 6а перший урок було присвячено темі збереження ментального здоров’я “Як ти?” Для учнів тема актуальна, тому, що більшість дітей досить часто відчуває тривогу. Діти уважно слухали рекомендації психологів, повторювали вправи. Наприкінці заняття діти повідомили, що і надалі будуть використовувати вивчені прийоми для зняття стресу.

Учні 6б класу  на першому уроці обговорили важливість емоційного стану людини, переглянули презентацію на тему : “Як ти ? Повертаємось до школи”. Намалювали “дерево сили”. Кожен отримав своє передбачення (рандомним способом) на новий навчальний рік.

У 2-А класі перший урок пройшов під гаслом «Маленькі патріоти незламної країни». Діти здійснили віртуальну мандрівку з маленькими патріотами Тарасом та Марійкою, які підготували багато цікавинок про нашу Батьківщину, національний одяг та національні символи, руханки, кросворди та криптограми. А закінчився урок піснею “Я маленька українка”

Фотоподорож

Інформацію надали класні керівники

Переглядів: 58