8-А відвідав “Мовознавчу кав’ярню”…

Для учнів, Новини, Новини з класів, Скарбничка вчителя, Шкільні новини, Школа батьківства

Яка ж розмова вранці без горнятка кави?

Отож, і ми з учнями 8-А класу вирішили відвідати віртуальну мовознавчу кав’ярню «Причасти мене розмовою українською мовою». Зустріч приурочили Міжнародному дню рідної мови.

Сугестія «Запрошення до кави» зіграла свою роль і створила невимушену атмосферу в класі. Тому і страви меню «Мовознавчої кав’ярні» смакували гурманам. А вибрати було з чого: «Мовні цікавинки», «Теплі історії до кави», «Філологчне еспресо», «Мовний імідж», «Кавова фантазія» і далі за списком…

Восьмикласники шукали правильні варіанти поширених слів (наголоси, написання, відмінки), свої відповіді підтверджували чи спростовували переглядом відеоуроків відомих українських філологів. Також примусила замислитися про життя і притча про каву… Ми складали сенкани, писали розбори слів, створювали і презентували власні реклами, творили тексти, де всі слова починалися би на одну літеру. А ще дивилися уривки сучасного серіалу «Школа» і виправляли помилки у наголошуванні слів головних героїв. А насамкінець трішки позмагалися у вправності читання скоромовок. І це було цікаво і весело!

А ключовими словами нашої зустрічі були, як ви вже здогадалися, «МОВА» і «КАВА»… Гарне поєднання, як уважаєте?

Словом, кав’ярня привітно розчинила свої двері і ми насолодилися її затишною атмосферою вповні!

Враженнями ділилася Середа Т.Г.

Більше фото за посиланням

Переглядів: 388